dissabte, 23 de juliol del 2011

La obsessió blanca


Hi ha una cosa que salta a la vista a tots els indrets de Vietnam que hem conegut: la obsessió de moltes dones per mantenir la pell ben blanca. Sota la calor, el sol aclaparador i nedant en la xafogor humida, criden l’atenció les mànigues llargues, mitges, guants llargs del tipus Hilda, ombrel·les, caputxes, grans ulleres i barrets ben amplis. Tot un aparell vestuari antinatural amb l’objectiu de mantenir la blancor de la pell.

Sembla que la cosa ve de ben lluny. Les dones a Vietnam estan disposades a fer grans sacrificis  per a evitar la morenor que tantes dones i homes cerquen a les platges de casa nostra.

La pell pigmentada és sinònim de treball als arrossars, de mans endurides, de fronts suosos, és sinònim de “currela”. I per més fals i martells que pengin en els edificis oficials del país, el treball manual i els seus símptomes són encara per a molta gent un estigma. La pell fosca és sinònim de feina, de classe baixa i d’un passat que moltes aquí, fan grans esforços per allunyar-lo tan ràpid com els hi sigui possible.

La marca de Cain, el llaurador. La obsessió blanca.

2 comentaris:

  1. ... Aquests orientals estàn ben tocats del bolet!, amb lo "guapos" que estarien ben morenets!.Em diu ta mare que si et trobas un elefantet ben petitet, el portis a casa que ja li trobarem un reconet.

    ResponElimina
  2. Compte vidal que t'agafo la paraula! lo que està escrit està escrit, i nosaltres, ahir ja varem anar a fer un passeig en elefant per localitzar-ne un de petitet i portar-lo cap a casa :)

    ResponElimina

chúng tôi muốn nghe giọng nói của bạn