dijous, 7 de juliol del 2011

Lectures de viatge




Semblava tan lluny i ja gairebé hi som. La fase de preparació dels viatges té un component cíclic: s'inicia i finalitza en un mateix punt, la llibreria Altaïr. Ens vam adreçar a la llibreria de l'estel del viatger fa força mesos a cercar una guia pel viatge. I m'hi he tornat a adreçar menys de cuaranta vuit hores abans d'emprendre el vol per veure els candidats a acompanyar-nos durant les llargues hores d'esperes i descans que tenim per davant.

Volia un llibre ambientat en algun dels països que recorrerem. I he pogut constatar novament la dificultat de trobar llibres sobre països remots, que no són potències mundials ni antigues colònies espanyoles. Indoxina va ser apropiada per França en les èpoques colonials, i en francès estan publicats la majoria de llibres de tot tipus de o sobre aquesta zona del món que he pogut trobar a les llibreries de Barcelona.Finalment m'emporto l'Americà Tranquil de Green, novel·la d'espies ambientada al Saigon dels 50. Una norma de les lectures del viatge és que almenys una ha de ser una aposta segura i Green no m'ha fallat mai.

La primera aposta arriscada és Diario de viaje de un viaje diario, bitàcora de viatge de dos catalans que van tenir la valentia de deixar-ho tot per complir el seu somni de fer la volta al món. 1434 El año en que una flota china llegó a Italia e inició el Renacimiento pertany al gènere de la divulgació històrica, sembla ben escrit a primer cop d'ull i sosté una tesi tan provocadora com l'enunciada en el seu subtítol. En fi, ja anirem descobrint si l'he encertat.


En tot cas, els tres passaran a la biblioteca de casa, en concret a l'apartat de llibres que sempre més estaran relacionats amb un viatge. Al costat del genial Viaje a Rusia de John Steinbeck o el volum de Nietzsche que em va regalar a Irkutsk el Javi, mestre del Prat de Llobregat, després d'una gran nit al voltant d'una ampolla de vodka.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

chúng tôi muốn nghe giọng nói của bạn