dilluns, 4 de juliol del 2011

Rumb al Mekong




Enguany hem decidit publicar una bitàcora del viatge. Un diari nostre, que compartim amb algunes persones estimades i obrim als curiosos. Ja veurem què n'anem fent.

El nostre viatge ens porta a les terres del Mekong. En concret a les darreres terres que aquest riu travessa des del seu naixement al Tibet: Laos, Cambotja i Vietnam.

El Mekong és un dels grans rius del món i per tant una gran ruta humana, un gran jaciment d'història i una gran reserva de biodiversitat. Un territori molt llunyà de la nostra vida, al que portem nou mesos tractant d'apopar-nos.

Decidit el destí d'un viatge, la primera feina és tractar de posar relleu en el mapa. El sudest asiàtic era per a nosaltres un concepte força vague, una cara borrosa que hem anat definint. Cercar les rutes, els indrets, els transpots, el clima, els requeriments legals i els consells sanitaris. En aquesta investigació hem aprés que viatgem a un indret de clima monsònic... i que hi anem en plena temporada, ve't aquí que finalment coneixerem el Mosó. Un territori ocupat majoritàrimaent per la selva, en el que existeix la malària.

Conèixer també la història, la situació política, les estructures socials. Prendre consciència de que anem a uns països que han resultat brutalment torturats en la nostra història recent, on hi trobarem grans cicatrius. El destí ha volgut que el nostre viatge coincideixi amb l'inici del procés contra el màxims líderes vius dels Khmer Rojos. Un judici apressat davant el raonable risc que els encausats morin abans de dictar-se sentència: han superat la vuitantena sense que el país s'atrevís a jutjar-los fins ara.

Però sobretot anem a uns paísos plens de vida, una vida que esclata com el concert de tubs d'escapament de les motos de les grans ciutats vietnamites i transcorre com l'aigua del Mekong al seu pas pels llogarets laosians.

Segurament no resulta gaire just sotmetre a aquests països i el seus soferts habitants a l'impacte d'una nova edició de les nostres aventures... però nois, la vida és així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

chúng tôi muốn nghe giọng nói của bạn